Kuchenka Electrolux LKK564202X to wszechstronne urządzenie do pieczenia i gotowania dla każdej kuchni. Dzięki systemowi pieczenia konwekcyjnego i funkcji Hot Air urządzenie pozwala na stworzenie najbardziej wyszukanych dań. Płyta grzewcza z 4 stanowiskami do gotowania pozwala w bezpieczny sposób przygotować posiłki a pojemny piekarnik odznacza się niezawodnością.
Electrolux LKK564202X funkcją konwekcyjnego pieczenia Hot Air.
Front kuchenki został stworzony w oparciu o jasnoszarą kolorystykę. Wnętrze piekarnika z drzwiczkami zostały pokryte czernią. Teleskopowy system wysuwania prowadnic zwiększa funkcjonalność kuchenki, ułatwia używanie piekarnika. Blacha może być podnoszona w wygodny sposób, co oszczędza przestrzeń w kuchni.
Nowością Kuchenki Electrolux jest możliwość suszenia warzyw i owoców w niskich temperaturach (od 50°C do 100°C), co pozwala tworzyć zdrowe przekąski. Jest to świetna funkcja, która pozwala suszyć grzyby i przygotowywać przetwory na zimę. Dzięki temu pasteryzacja jest łatwa a walory odżywcze naturalnych składników są zachowane. Innowacyjna funkcja SteamBake sprawia, że wypieki są równomiernie wyrośnięte i mają wyborną konsystencję.
Parametry techniczne kuchenki Electrolux :
- Typ piekarnika: elektryczny;
- Zasilanie płyty głównej: gazowe (propan-butan);
- Ilość poziomów pieczenia: 4;
- Klasa energetyczna kuchenki: A;
- Zakres temperatur pieczenia: 50 – 250°C;
- Kolorystyka kuchenki: jasnoszaro – czarna;
- Pojemność kuchenki: 58 litrów;
- Powierzchnia max. górnego piekarnika płyty grzewczej: 1164 cm2;
- Pole przednie z lewej: duży palnik, 3000 W/102 mm;
- Tył lewy: mały palnik, 1000 W/55 mm;
- Pole przednie z prawej: palnik średni, 2000W/71mm;
- Tył prawy: średni palnik, 2000 W/71 mm;
- Komora piekarnika wyposażona w prowadnice teleskopowe;
- Wylot oparów z piekarnika z tyłu;
- Dodatkowa szuflada do trzymania akcesoriów;
- Dwie emaliowane brytfanny w piekarniku;
- Długość przewodu elektrycznego: 1,5 m.
Funkcje piekarnika:
- ogrzewanie dolne,
- oświetlenie,
- nawiew,
- ogrzewanie górne + nawiew,
- nawiew + ogrzewanie górne + ogrzewanie dolne (100ºC),
- termoobieg + SteamBake,
- termoobieg,
- ogrzewanie górne + grill,
- grzanie górne + nawiew + grill,
- ogrzewanie górne + dolne,
- grzanie górne + dolne + nawiew powietrza.
Zasady higieny i bezpieczeństwa podczas eksploatacji urządzenia zawiera polska instrukcja obsługi ze szczegółowymi wskazówkami. Określa najważniejsze zasady postępowania w czasie gotowania, pieczenia oraz konserwacji kuchenki, płyty grzewczej oraz używania dodatkowych funkcji. Kuchenka Electrolux LKK564202X powinna zostać dokładnie umyta i wysuszona przed pierwszym użyciem. Producent daje 24 miesięczną gwarancję na bezawaryjne działanie kuchenki.